Aktivere mobil lisens på ny enhet

Fra «Hjem» på Skifteplan mobil velger du «Innst» øverst til høyre og deretter «Mobil lisens».

Da kommer du inn i vinduet for å bestille eller aktivere en lisens.

Menyen «Bestill ny lisens» brukes hvis man ikke har bestilt lisens før eller hvis man trenger flere enheter enn 3 stk.

Har du bestilt en lisens tidligere og trenger å aktivere den på en ny enhet klikker du på navnet på lisensen (i dette eks. «Trond_iPhone»).

Du kan aktivere din lisens på inntil 3 av dine enheter.

Hvis du når grensen på 3 kan du likevel velge å aktivere den på en fjerde, men da mister den enheten som var sist i bruk sin lisens

Når du klikker på en lisens for å aktivere den kommer du inn i et nytt vindu der du må skrive inn et passord.

Dette passordet finner du på side 2 i rapporten «Skifteplan mobil» som lages på Skifteplan på PC.

Du kan også finne ID og passord hvis du på Skifteplan på PC går til menyen Driftsenhet/Skifteplan mobil. Under knappen «Synkroniser» står det Oppsett med + tegn foran. Klikker du + tegnet åpnes det opp to felt der det står ID og passord. Disse er det samme som står i rapporten.

Etter at du har fylt inn passord og klikket OK/Utført. Vil da lisensen endres fra å være Innsynsversjon til «Mobil lisens OK"